Vitamine C in de hoofdrol

De afgelopen tijd verscheen in het nieuws een aantal positieve berichten over de kracht van vitamine C in klinische settings.

Vitamine C redt levens
In juli heeft NPN de pers geattendeerd op een publicatie uit de VS over het inzetten van vitamine C op de intensive care, waardoor levens zijn gered. In dit Amerikaanse onderzoek werden zwaar zieke sepsis patiënten succesvol behandeld door vitamine C op te nemen in het behandelprotocol. Ten dode opgeschreven patiënten verlieten snel de IC.

Op 9 september publiceerde het Reformatorisch Dagblad een artikel over het onderzoek. In het artikel reageert Heleen Oudemans-van Straaten, emeritus hoogleraar klinische intensive care in het VUmc op de bevindingen van de onderzoeker: ‘De medische wereld is op een spoor gezet en enthousiast gemaakt’. Ze noemt dat mede door deze verdiensten dat VUmc Amsterdam nu geld krijgt voor onderzoek naar het klinisch inzetten van vitamine C.

Vitamine C bij een hartstilstand
Op 29 augustus verscheen op nu.nl het bericht dat onderzoekers van het VUmc hopen overlevenden van een hartstilstand beter te kunnen helpen met extra vitamine C. Nog een interessant verhaal over de klinische toepassing van vitamine C.

Vitamine C en pijnbestrijding
Op 12 september publiceerde Orthofyto een artikel over de betekenis van vitamine C als aanvullende therapie bij pijn patiënten in het ziekenhuis naar aanleiding van een onderzoek uit Nieuw Zeeland van dr. Anita Carr.

In de NPN EXTRA
Op 14 september heeft NPN het verhaal over vitamine C in klinische setting verder verspreid via de EXTRA (openbare nieuwsbrief van NPN).

2017-09-22T16:13:51+00:00

Leave A Comment

Producten voorschrijven
Patiënt gegevens invullen
Back Producten voorschrijven